ECD center bijna klaar !!
Door: Liesbeth van Helmond
Blijf op de hoogte en volg liesbeth
13 April 2015 | Rwanda, Kigali
Eindelijk een berichtje van mij want ik heb nu eindelijk Internet.
Na een zeer lange vlucht dit keer, een warm onthaal in Kigali, Rwanda door Steve,zijn vrouw en 2 dochtertjes. Meteen actie.
In februari is er dus een ECD Center (Early Childhood Development) geopend in een rural area waar zo'n 65 kinderen kleuteronderwijs krijgen waar ze ook recht op hebben.
Ons plane project Wings of Brighter Future heeft dus haar eerste Center onder de naam IMANZI.
En dit allemaal mede dankzij jullie donaties en lesmaterialen van audicien tot kapster,van pen tot puzzel. Wij zijn trots, mede namens Steve en het schoolteam hartelijk dank.
Ik heb al verschillende malen in het buitenland hulp gegeven maar dit is toch eigenlijk wat ik wilde, een schooltje, in Rwanda.
Wat is er zoal gedaan met de donaties. Een huis is verdeeld in 2 klaslokalen, aanbouw van een toiletgebouwtje en een berging, binnenmuren zijn geschild erd, hekwerk rondom voor de veiligheid en de conciërge, die hebben wel ook, is volop bezig met spitten want er komt een grasveld en een moestuin. De avocado- en mangoboom staan er al ! Komende week de afwerking van de plafonds, het aanbrengen van een schap op de volle breedte voor het plaatsen van alle uit Nederland meegebrachte lesmaterialen.
Op de buitenmuur komt nog een tekening, ons logo krijgt een prominente plaats, de vensters en voordeur krijgen nog een kleurtje.
Ziezo, nu nog de officiële opening. Foto's zullen nog volgen.
Wij zijn trots !! Jullie horen spoedig weer van mij met mooie plaatjes.
Heel veel groetjes vanuit Rwanda,Dank Dank, Liesbeth.
13 April 2015 - 18:57
Gemma:
Goed bezig Liesbeth. Succes met alles. Groetjes Gemma -
13 April 2015 - 19:21
Janine:
Mooi Liesbeth, en zó terecht dat jullie trots zijn.
Geniet van je succes en van de kindertjes!!
Lieve groeten
13 April 2015 - 20:03
Gerda Hermans:
Geweldig Liesbeth,geniet ervan ,en heel veel succes verder ! Groetjes Gerda. -
13 April 2015 - 20:39
Ingrid Van Gelderen:
In een woord: GEWELDIG!
Ik wens je veel succes met je verdere activiteiten! -
13 April 2015 - 20:49
Frank:
Goed om wat te horen. De leesclub maakte zich al zorgen. En goede berichten over het schooltje, ook nog. Veel succes -
14 April 2015 - 08:50
Mieke:
Hoi Liesbeth,
Fijn om wat van je te horen!
En dan de goede berichten, dat nu gerealiseerd is/wordt wat de bedoeling van jullie is. Dat je erbij kunt zijn nu, geweldig.
Iets voor allemaal om erg trots op te zijn! Hartstikke goed.
Heel veel goeds en moois voor allen. Ik kijk uit naar je volgende bericht en foto's.
Veel groeten vanuit Nijmegen, waar het volop lente is, eindelijk de peulen en erwten in de grond zitten en de eerste plantjes in de groentetuin zijn gezet.
14 April 2015 - 09:54
Mini:
Hoi Liesbeth,
Goed aangekomen en meteen de handen uit de mouwen, zo te horen. Ik hoop dat je een hele mooie tijd tegemoet gaat en heel veel succes met je activiteiten. Ik ben ook benieuwd naar de foto's. Veel groetjes uit Nijmegen (onder de magnolia in bloei). -
14 April 2015 - 10:45
Karin:
Lieve Liesbeth,
Wat fijn dat het opleveren van de school zo voorspoedig verloopt en jij al je inspanningen beloond ziet.
Veel succes verder en geniet!
Karin -
14 April 2015 - 11:29
Marian De Groot:
Blij iets van je te horen. We maakten ons al zorgen. Geweldig te horen dat je project zoveel vorderingen heeft gemaakt. Wat zul je trots zijn! Ben benieuwd naar de foto's.
Tot het volgende bericht. Groetjes Marian -
14 April 2015 - 14:03
Birgit:
Hey Liesbeth,
Wat een energie, klinkt geweldig! Geweldige actie van je!
Ben benieuwd naar de plaatjes.
Warme groeten, Birgit
(Hier schijnt de zon en de bloemen en planten piepen met volle kracht boven de grond uit...) -
14 April 2015 - 18:45
Hennie:
Gefeliciteerd! Wat is er al veel gebeurd in korte tijd. Wat hebben jullie veel voor elkaar gekregen.Ben zeer benieuwd naar de foto's. Geniet ervan!
grts Hennie -
14 April 2015 - 22:31
Trudy:
Het klinkt weer heel enthousiast en wat fijn dat je nu eindelijk je project hebt waar je je ziel en zaligheid in kwijt kunt. Veel plezier bij alles wat je doet. groet Trudy -
14 April 2015 - 23:12
Marjo.:
Hoi Liesbeth,
Fijn om te horen dat alles zo goed is gegaan!Je overvolle koffer is dus goed door de douane gekomen en door heel blije mensen en kinderen ontvangen.Wat geweldig om dit zo voor elkaar gekregen te hebben,Proficiat,al je werk en energie die je in dit project gestoken hebt tot nu toe, levert iets heel moois op.Geniet van alles en daar zullen ze ook van al jouw activiteiten genieten en heel blij worden.Groetjes,Marjo. -
15 April 2015 - 08:55
Jan Bours:
Top Liesbeth! Met recht trots op wat er al bereikt is. En wij zijn apetrots op jou en al die fantastische mensen aan jouw zijde!
Lieve groet.
Jan! -
15 April 2015 - 19:00
Wies:
Te gek joh!! Grandioos project! Ga zo door en wij doen mee! We zijn supertrots op je!!
Vanuit een lekker zonnig Deurne de allerhartelijkste groeten...Wies en Mari -
15 April 2015 - 21:56
Thea Van Baars Schravenn:
Dag Liesbeth! Prachtige fotoos en leuke resultaten hoor! Petje af! Veel succes en een goede tijd daar, Thea. -
21 April 2015 - 15:54
Joany Gourari-Dahlmans:
Uiteraard ook namens de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, veel succes en petje af!